Wat doet een weddingplanner?

Laten we even beginnen bij het begin: wat is een weddingplanner?


Een weddingplanner helpt bij de organisatie van jullie bruiloft, zodat jullie kunnen genieten van een geweldige tijd vol met liefde en geluk. Een weddingplanner achterhaalt jullie wensen voor de grote dag en maakt deze werkelijkheid. Van begin tot eind zorgt zij dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat alles is goede banen wordt geleid. Nu het duidelijk is wat een wedding planner (of bruiloft planner) is, vraag je je vast af; wat is dan de toegevoegde waarde van een weddingplanner? Het voornaamste doel van een weddingplanner is jullie te laten genieten van de mooiste dag van jullie leven (inclusief de reis ernaartoe)! Ook niet onbelangrijk om te benoemen is dat een weddingplanner vaak goede connecties heeft met trouwleveranciers waardoor eventuele extra kortingen mogelijk zijn. De taken die behoren bij een weddingplanner kun je hieronder lezen.

Taken weddingplanner

Tijdens de bruiloft plannen, regelt een weddingplanner alles van A tot Z. Zo gaat een weddingplanner op zoek naar trouwleveranciers, een trouwlocatie, beheert zij het trouwbudget, maakt ze het draaiboek en fungeert ze als ceremoniemeester op de dag zelf. Hieronder kun je een lijst vinden van alle taken die horen bij het plannen van een bruiloft.


Voorbereiding

- Kennismakingsgesprek persoonlijk of via videocall
- Plan van aanpak
- Trouwbudget beheren
- Advies m.b.t. trouwlocaties en trouwleveranciers
- Advies over styling en thema
- Locatie bezoek
- RSVP- inventarisatie en coördinatie van de gastenlijst
- Unieke en creatieve ideeën
- Checklist
- Draaiboek en afstemming met alle leveranciers
- Onbeperkt telefonisch/email contact
- Gedetailleerde briefing met alle leveranciers
- Contactpersoon voor alle leveranciers
- Contactpersoon voor alle gasten
- Detail bespreking (1 week voor de bruiloft)

Trouwdag

- Ceremoniemeester op de trouwdag
- Coördineren
- Contactpersoon
- Planning management
- Dubbelcheck
- Last-minute problemen oplossen

Nazorg

- Debrief (2-4 weken na de bruiloft)

Online Weddingplanner

Vandaag de dag leven we in een tijdperk waarin technologie de hele wereld heeft overgenomen. Tegenwoordig gaat alles online. Simpelweg is het sneller en makkelijker communiceren online met elkaar. Ook voor het organiseren van bruiloften kan er steeds meer online.

- Woon je in het buitenland en wil je graag in Nederland trouwen? Geen probleem, als international weddingplanner regel ik alles voor jullie; ik ben de contactpersoon voor de leveranciers en de locatie en ik houd jullie online op de hoogte! 

- Zijn jullie beide heel druk met werk en wil je liever een Zoom/Teams meeting inplannen? Fine by me!

Ik zorg ervoor dat we snel en makkelijk communiceren, terwijl er toch ook een gevoel van verbondenheid ontstaat. De persoonlijke touch, die blijft!

Wat kost een Weddingplanner?

Nu je de toegevoegde waarde en de taken van een weddingplanner hebt gelezen, kan ik me voorstellen dat je dit ook wilt! Hoe heerlijk is het om alles uit handen te geven en alleen maar te vertellen hoe jullie die mooiste dag van je leven voor je zien? De rest, daar zorg ik voor! Klik op de button hieronder voor de mogelijkheden en tarieven.

Verschil weddingplanner ceremoniemeester

Een weddingplanner is ook een ceremoniemeester, maar een ceremoniemeester is niet automatisch ook een weddingplanner. Hoe zit dit precies?

Een weddingplanner helpt het bruidspaar met de gehele planning en organisatie van de bruiloft. Ook is de weddingplanner op de dag van de bruiloft zelf aanwezig in de rol van een ceremoniemeester. De weddingplanner zorgt echt voor rust en structuur voor het bruidspaar. De taken van een weddingplanner zijn onder andere het vinden van de perfecte trouwlocatie en de juiste trouwleveranciers.

Anders dan een weddingplanner, is een ceremoniemeester enkel voor hulp op de huwelijksdag zelf. Wel is zij betrokken bij een stukje voorbereiding, zodat alles op de trouwdag zelf zo vlekkeloos mogelijk verloopt. De taken van een ceremoniemeester zijn onder andere het coördineren van de bruiloft volgens de planning van het draaiboek en de contactpersoon zijn voor alle trouwleveranciers. Een ceremoniemeester is ideaal omdat zij ervoor zorgt dat echt iedereen (inclusief alle familie/vrienden/vriendinnen) kan genieten van de bruiloft.