Wist je dat bruidsparen gemiddeld 250 uur bezig zijn met het organiseren van hun eigen bruiloft? Dat zijn zeven fulltime werkweken!
Spendeer jij die tijd liever met je gezin, je eigen werk of je vrienden? Neem dan even een kijkje hieronder.

Kosten weddingplanner

De kosten van een weddingplanner variëren per weddingplanner en daarom heeft de vraag; 'Wat kost een weddingplanner?', iets meer uitleg nodig. De ene weddingplanner baseert haar prijs namelijk op een uurtarief, de ander biedt pakketten aan en weer een ander rekent een percentage van het totale trouwbudget. Ik heb ervoor gekozen om speciale pakketten aan te bieden, omdat bruidsparen al genoeg keuzes te maken hebben!

Omdat elke bruiloft uniek is, is het natuurlijk wel mogelijk om elk pakket zo aan te passen dat het volledig aansluit bij jullie wensen. In het kennismakingsgesprek zullen we daarom goed afstemmen waar jullie mijn hulp precies bij kunnen gebruiken.

Pakketten

Elke bruiloft is uniek en dat geldt ook voor de bijbehorende kosten. Om jullie alvast een indicatie te geven, heb ik onderstaande pakketten samengesteld. Graag maak ik een op maat gemaakte offerte voor jullie!


Weddinplanner A-Z

 

From this day forward…
...beloof ik de volledige organisatie van jullie bruiloft te verzorgen, terwijl jullie achterover leunen, ontspannen en genieten van de mooie momenten voorafgaande aan jullie speciale dag. Van A tot Z zorg ik als weddingplanner ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld!

 

Vanaf € 3.900,00

Ceremoniemeester

 

Willen jullie je eigen bruiloft organiseren of hebben jullie een vriend(in) met een groot talent voor event planning en hebben jullie alleen iemand nodig op de grote dag zelf, zodat jullie en al jullie geliefden met volle teugen kunnen genieten van de grote dag? Ik ben jullie ceremoniemeester en ik zorg ervoor dat jullie trouwdag perfect verloopt!

 

Vanaf € 750,00


Extra informatie

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een uurtarief van €65,- exclusief reis-, parkeer- en (eventueel) verblijfkosten.

Nodigen jullie >60 gasten uit voor jullie bruiloft? Dan neem ik graag een wedding assistent mee om jullie grote dag fantastisch te laten verlopen. Kosten voor een wedding assistent bedragen €300,-.


Wat kost een bruiloft?

Een gemiddelde bruiloft in Nederland kost €15.000 euro (exclusief de huwelijksreis). Dit bedrag is natuurlijk sterk afhankelijk van jullie wensen en verschilt per bruidspaar. Om een beeld te schetsen hoeveel het gemiddelde Nederlandse bruidspaar per trouwleverancier besteed, kun je hieronder een uitsplitsing vinden van het gemiddelde trouwbudget:

• 35-40% trouwlocatie inclusief catering
•10-15% trouwkleding bruid inclusief schoenen, lingerie etc.
•5-7% trouwkleding bruidegom inclusief schoenen
•6-7% trouwringen
•1,5-2% haar en make-up
•10-15% foto- en videograaf
•2-10% styling, meubilair, bloemen en decoratie
•2-5% drukwerk, uitnodigingen etc.
•4-10% muziek, DJ, live band
•3-8% huwelijksvoltrekking, trouwambtenaar
•6-10% weddingplanner
•1-10% overig en onvoorzien, gastenboek etc.

Bovenstaande overzicht is echter een gemiddelde. Het is belangrijk om jullie eigen trouwbudget samen te stellen, afgestemd op jullie wensen! Lees hieronder hoe je jullie ideale trouwbudget opmaakt.


Huwelijk plannen budget

Voordat jullie gaan beginnen met het uitzoeken van de trouwjurk, de ringen, de fotograaf etc. is het belangrijk om jullie trouwbudget inzichtelijk te maken. Zodat jullie precies weten hoeveel jullie kunnen besteden aan welke aspecten van jullie mooie dag. Stel eerst vast wat jullie volledige trouwbudget is om vervolgens de volgende stappen te doorlopen om tot de uitsplitsing te komen.

Stap 1: Maak jullie volledige weddinglijst
Wat is er nodig om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken? Denk aan trouwlocatie, catering, styling, bloemen, trouwringen, trouwjurk etc. Schrijf alles op wat in jullie hoofd opkomt!

Stap 2: Stel jullie prioriteiten
Wat is voor jullie het allerbelangrijkste? Wat is de echte ‘make or break’ van jullie bruiloft? Hier mag dus ook het meeste trouwbudget naar uit gaan. Verdeel vervolgens de volledige lijst in ‘absolute musts’ en ‘nice to have’. Om de juiste balans te vinden, zullen jullie keuzes moeten maken. Communiceer goed met elkaar om vervolgens tot het beste resultaat voor jullie beide te komen!

Stap 3: Personaliseer jullie trouwbudget
Nu jullie weten waar jullie hoogste prioriteiten liggen, is het makkelijker om de uitsplitsing van jullie trouwbudget vast te stellen. Maak een Excel Sheet aan, schrijf elk onderdeel onder elkaar op, met het bijbehorende percentage erachter. Let op, het totaal moet uitkomen op 100%. Hierachter schrijf je jullie totale trouwbudget op en vervolgens laat je het rekenwerk over aan Excel. Nu weten jullie het exacte bedrag in euro’s wat je aan welk onderdeel van jullie bruiloft kunt besteden.

Hulp nodig? Geen probleem, neem gerust contact op om te kijken waar ik jullie mee kan helpen! Als weddingplanner is het o.a. mijn taak om jullie trouwbudget in de gaten te houden, zodat jullie achteraf niet voor verassingen komen te staan.